Eclair gevuld met citroenroom en lemon curd. Bovenop Italiaanse merengue

Ingrediƫnten:
– 1x recept soezen
– 1x recept Italiaanse merengue
– 1x recept lemoncurd
– 500 milliliter slagroom
– rasp 2 citroenen
– sap van 1/2 citroen
– 50 gram kristalsuiker
– 2 x klopfix
– wat munt en citroen ter decoratie
– bakspray

Bereidingstijd: 2 uur

Start met het maken van het soezendeeg. Spuit lange stroken in plaats van bolletjes.

Vries dit even aan. Ongeveer een half uurtje. Dat zorgt ervoor dat de streepjes ook na het bakken nog zichtbaar zijn. Snij de eclairs op maat. Ongeveer 13 cm lang. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, spray er wat bakspray op en bak in 20-30 minuten goudbruin.

Maak in de tussentijd de citroenroom. Doe hiervoor de slagroom met de rasp en het sap van de citroenen in een kom. Voeg de suiker en klopfix toe en klop het geheel stijf. Doe het dan in een spuitzak.

Haal de eclairs uit de oven en laat ze even afkoelen. Doe een klein beetje lemoncurd in een spuitzak. Pak de eclairs en spuit op 2 plekken een klein beetje lemoncurd in de eclair. Vul ze daarna op met de citroenroom. Zet de eclairs even in de koeling en maak de Italiaanse merengue.

Doe ook die in een spuitzak en spuit een patroon op de eclairs. Brand de merengue licht aan en decoreer naar keuze.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *