Voldoende voor een vorm van 20×20

Ingrediënten:
– 375 gr bloem
– 340 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 270 gr witte basterdsuiker
– ¼ tl zout
– half vanillestokje
– rasp van een halve citroen
– 1 ei
– boter om in te vetten

Bereidingstijd: 60 minuten + 6 uur wachttijd

Doe de boter, bloem, zout, basterdsuiker, vanille stokje en citroenrasp in een kom en meng tot een samenhangend deeg. Vet vervolgens de vorm in en druk het deeg in de vorm plat.

Maak er eventueel een patroon in en bestrijk het geheel met een losgeklopt ei. Bak de koek vervolgens in 30-40 minuten af op 170 graden.

Laat de koek 10 minuten in de vorm afkoelen en druk dan de buitenste randen wat plat. Laat de koek hierna minimaal 6 uur afkoelen. Haal de koek dan uit de vorm en snij hem in blokjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *