Pain au chocolat
Ingrediƫnten:
– croissantdeeg
– 30 bakvaste chocoladereepjes
– 50 gram fijne kristalsuiker
– 50 gram water
– 1 ei
– 1 eidooier
– 10 gram slagroom
recept voor ongeveer 15 broodjes
bereidingstijd: deeg 3 dagen, dag zelf 4 uur
Start 3 dagen voor je ze wil afbakken met het maken van het deeg. Of koop kant en klaar croissantdeeg.
Rol het deeg uit tot een vierkante plak van iets dunner dan 1cm. Snij hieruit rechthoeken van 15X9 cm.
Leg hier 1 chocoladereepje op, rol het deeg hier 1x om en leg dan het andere reepje erop en rol het deeg verder op. Leg het broodje met de naad naar beneden.
Laat de broodjes nu 3 uur rijzen op een temperatuur van 23 graden. Maak van het ei, de eidooier en de slagroom een ei mengsel door alles te mengen. Bestrijk hiermee de broodjes.
Bak ze daarna in ongeveer 20 minuten af op 170 graden. Maak 5 minuten voor de eindtijd een siroop door de suiker samen met het water aan de kook te brengen. Bestrijk de broodjes hier direct mee als ze uit de oven komen. Hierdoor gaan ze mooi glimmen.