Recept voor 12 mini cakjes

Ingrediënten:
– 180 gram ongezouten roomboter
– 135 gram fijne kristalsuiker
– 1 el vanille extract
– 4 eieren (M)
– 160 gram bloem
– 20 gram cacaopoeder
– 2 tl bakpoeder
– snuf zout


Bereidingstijd: 30 minuten

Start met het romig mixen van de boter en suiker. Doe het vanille extract erbij en 1 ei. Voeg het volgende ei steeds pas toe als de eerste is opgenomen. De droge ingrediënten worden als laatst toegevoegd. Mix tot deze zijn opgenomen.

Verdeel het beslag over de vormpjes. Je kan ze nu eventueel vullen met jam, Nutella of iets anders naar keuze. Bak ze daarna in ongeveer 18 minuten af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Decoreer ze hierna eventueel met botercreme en toppings. Of als je ze in een vormpje als ik heb gebakken dip ze dan in getemperde chocolade en decoreer met sprinkels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *